Οφθαλμολογικά προβλήματα

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFE-mail

 

Εαν ο σκυλος σας έχει ξένο σώμα στο μάτι του ή εάν το μάτι δακρύζει, εάν ο σκύλος ανοιγοκλήνει διαρκώς τα ματια ή τα τρίβει με την πατούσα του και παρουσιάζει εικόνα πόνου στα μάτια, ή τα μάτια ειναι κόκκινα, τοτε ο σκύλος εχει κάποιο πρόβλημα εκει. Θα πρεπει να εξετασετε προσεκτικά το υποπτο μάτι και να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε την αιτία.

 

Οι οφθαλμολογικές παθήσεις ακολουθουνται απο εναν αριθμό ενδείξεων και συμπτωμάτων. Το σοβαρώτερο ειναι ο πόνος. Ενας σκύλος που παρουσιάζει πόνο στο μάτι θα πρέπει να προσκομισθεί στην πλησιέστερη κτηνιατρική κλινική αμέσως μόλις γίνει αντιληπτό το πρόβλημα. Μη αναστρέψιμη ζημιά μπορεί να συμβει μεσα σε λιγες ωρες.

 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

  • Πόνος. Συνήθεις ενδείξεις ειναι : Υπερβολικά δάκρυα, πόνος στην επαφή και ευαισθησία στο φως. Αλλες ενδείξεις πόνου στο μάτι ειναι ανορεξία, συχνό τριψιμο του ματιου, λήθαργος και κλάμμα.
  • Εκκριμα. Η εικόνα του εκκρίματος μπορει να βοηθήσει στον προσδιορισμό της αιτίας του προβλήματος. Ενα καθαρό έκκριμα χωρίς αλλα σημάδια μπορει να σημαινει προβλημα στούς δακρυγόνους αδένες. Οποιοδήποτε εκκριμα που συνοδεύεται από πόνο θα πρέπει να σας προϊδεάσει για την πιθανότητα εσωτερικων οφθαλμολογικών προβλημάτων. Ενα παχύρευστο πράσινο ή κίτρινο έκκριμα, μπορεί να ειναι ένδειξη για μόλυνση ή ξένο σώμα στο μάτι του ζώου. Αυτο μπορει να αναπτυχθεί και στα βλεφαρα ή στο τριχωμα γύρω απο το μάτι.
  •  Μεμβράνη πάνω στο μάτι. Μια ασπριδερή μεμβράνη στην επιφάνεια του ματιού που μπορει να εξέχει απο την εσωτερική γωνία του ματιού. Απαιτειται Κτηνιατρική μέριμνα. 
  • Θολερότητα. Απώλεια της καθαρότητας ή διαφάνειας που συνοδεύεται από ενδείξεις πόνου, (κερατίτις ή γλαύκωμα), οίδημα του κερατοειδούς με σύνηθες ομοιογενές μπλε-γκρί χρωμα να καλυπτει την επιφανεια του ματιου. Αυτο συνήθως συνοδεύεται απο πόνο, ενω ο καταράκτης ειναι συνηθέστερος οταν δεν υπαρχει πόνος. Στις περιπτωσεις αυτες οπου το μάτι ειναι θολό πολλοι νομίζουν οτι το ζώο ειναι τυφλό, πραγμα που δεν ειναι παντοτε αλήθεια.
  • Διογκωμένος ή Βυθισμένος οφθαλμός. Ενα διογκωμένο μάτι παρουσιαζεται με το γλαύκωμα ή με την μετακίνηση του βολβού του ματιού έξω απο την οφθαλμική κόγχη. Ενα βυθισμένο μάτι παρουσιάζεται με αφυδάτωση, απώλεια βάρους, οφθαλμικό πόνο, και τέτανο.

 

< >

Video

http://youtu.be/3ID3Hv6oSPc

Gallery

περισσότερα...

Κομμωτήριο

Κομμωτήριο

Το κομμάτι αυτό ειναι στα καλά χέρια της κας Χριστίνας που ειναι καταπληκτική στον τομέα του καλλωπισμού, στο grooming, και στην παρουσίαση των τετράποδων φιλων μας. Λούσιμο, κούρεμα και χτένισμα συμφωνα με...

Gallery

περισσότερα...

Διάφορα

  ΒΡΕΘΗΚΕ                                               ΧΑΘΗΚΕ ...

Υπηρεσίες

περισσότερα...

Παραμονή

Παραμονή

Υπάρχει πρόβλεψη για την σύντομη παραμονή και παρακολούθηση μικρων φυλών, ωστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια ενόχλησης ή ασθένειας, να γινουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να εφαρμοστουν οι...

Υπηρεσίες

περισσότερα...

Που θα μας βρείτε

Που θα μας βρείτε

Το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ευελπίδων 68 και Ηγουμενίτσης  1, στην Βούλα.   Γιατην καλύτερη εξυπηρέτησή σας και τον προγραμματισμό των επισκέψεών σας μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ στα τηλέφωνα: 210-8953957 και 210-8954764 τις εργάσιμες...

Υπηρεσίες

περισσότερα...

Αντιπαρασιτικά

Αντιπαρασιτικά

  Τα αντιπαρασιτικά χρησιμοποιούνται τόσο για την απομάκρυνση ήδη υπαρχόντων παρασίτων όσο και για την προστασία απο παράσιτα που ελοχεύουν. Τέτοια παράσιτα ειναι διαφόρων κατηγοριών και είτε απλώς ενοχλούν το ζώο με...

Υπηρεσίες

περισσότερα...