Microchip

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFE-mail

Τι ακριβώς είναι το microchip
Πρόκειται για μια κάψουλα (11 χιλιοστά μήκος, 1 χιλιοστό πάχος, 0,67 γραμμάρια βάρος, κατασκευασμένη από βιοενεργό γυαλί, με ειδική αντιολισθητική επικάλυψη ώστε να μην μετακινείται) που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά στοιχεία (έναν μοναδικό κωδικό αριθμό) και εμφυτεύεται στο ζώο ανώδυνα, χωρίς αναισθητοποίηση, μέσω μίας ειδικής σύριγγας, συνήθως από την αριστερή πλευρά του τραχήλου. Αυτός ο αριθμός αποτελεί την «ταυτότητα» του ζώου και θεωρείται διεθνώς ως η πιο αξιόπιστη μέθοδος σήμανσης. Με την τοποθέτηση καταχωρούνται ο αριθμός, τα χαρακτηριστικά του ζώου, καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη σε μία βάση δεδομένων. Αρμόδιος φορέας για αυτή τη βάση στην χώρα μας είναι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (ΠΚΣ).
Η ανάγνωση του κωδικού γίνεται πολύ εύκολα από κάθε κτηνίατρο, φέροντας απλώς ένα ειδικό μηχάνημα εκπομπής χαμηλής συχνότητας ραδιοκυμμάτων, περιμετρικά στην περιοχή εμφύτευσης.
Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται, μέσω του κτηνιάτρου του, να ενημερώνει τον ΠΚΣ για κάθε αλλαγή των στοιχείων (αλλαγή διεύθυνσης, κυριότητας, θανάτου).

 

Tα οφέλη από τη χρήση του microchip είναι πολλαπλά:

• Μειώνεται το φαινόμενο της εγκατάλειψης κατοικίδιων ζώων. Ο ιδιοκτήτης πλέον αποκτά ένα αίσθημα ευθύνης έτσι ώστε να μην παρατάει εύκολα το ζώο του επειδή μεγάλωσε και του δημιουργεί προβλήματα, ή επειδή ήρθε το καλοκαίρι και θέλει να φύγει για διακοπές.
• Διευκολύνεται η ανεύρεση των χαμένων ζώων.
• Αποτελεί μια μέθοδο αποτροπής της κλοπής και διευκολύνεται η ανεύρεση των κλεμένων ζώων.


Είναι υποχρεωτικό το microchip;
Σε κάθε επίσκεψη του κατοικιδίου μας στον γιατρό, ο κτηνίατρος υποχρεούται να «διαβάζει» πρώτα τον αριθμό του ζώου και να επαληθεύει την ιδικτησία του. Εάν  διαπιστώσει ότι πρόκειται για κατοικίδιο χωρίς microchip, καθήκον του είναι να επισημάνει στον συνοδό την αναγκαιότητα του και να του προτείνει την άμεση τοποθέτηση. Σε περίπτωση που ο συνοδός αρνηθεί, ο κτηνίατρος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την περαιτέρω εξέταση του ζώου. (Νόμος 3170/2003)
Κάθε σκύλος που πρόκειται να ταξιδέψει με αεροπλάνο, πλοίο, ή τραίνο, είναι υποχρεωτικό να φέρει το microchip. Σε περίπτωση ελέγχου, εκτός από το χρηματικό πρόστιμο που επιβάλεται στον συνοδό του σκύλου, είναι πολύ πιθανόν να ματαιοθεί το ταξίδι.

source "mytail"

< >

Video

http://youtu.be/3ID3Hv6oSPc

Gallery

περισσότερα...

Κομμωτήριο

Κομμωτήριο

Το κομμάτι αυτό ειναι στα καλά χέρια της κας Χριστίνας που ειναι καταπληκτική στον τομέα του καλλωπισμού, στο grooming, και στην παρουσίαση των τετράποδων φιλων μας. Λούσιμο, κούρεμα και χτένισμα συμφωνα με...

Gallery

περισσότερα...

Διάφορα

  ΒΡΕΘΗΚΕ                                               ΧΑΘΗΚΕ ...

Υπηρεσίες

περισσότερα...

Παραμονή

Παραμονή

Υπάρχει πρόβλεψη για την σύντομη παραμονή και παρακολούθηση μικρων φυλών, ωστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια ενόχλησης ή ασθένειας, να γινουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να εφαρμοστουν οι...

Υπηρεσίες

περισσότερα...

Που θα μας βρείτε

Που θα μας βρείτε

Το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ευελπίδων 68 και Ηγουμενίτσης  1, στην Βούλα.   Γιατην καλύτερη εξυπηρέτησή σας και τον προγραμματισμό των επισκέψεών σας μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ στα τηλέφωνα: 210-8953957 και 210-8954764 τις εργάσιμες...

Υπηρεσίες

περισσότερα...

Αντιπαρασιτικά

Αντιπαρασιτικά

  Τα αντιπαρασιτικά χρησιμοποιούνται τόσο για την απομάκρυνση ήδη υπαρχόντων παρασίτων όσο και για την προστασία απο παράσιτα που ελοχεύουν. Τέτοια παράσιτα ειναι διαφόρων κατηγοριών και είτε απλώς ενοχλούν το ζώο με...

Υπηρεσίες

περισσότερα...