Αντιπαρασιτικά

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFE-mail

 

Τα αντιπαρασιτικά χρησιμοποιούνται τόσο για την απομάκρυνση ήδη υπαρχόντων παρασίτων όσο και για την προστασία απο παράσιτα που ελοχεύουν. Τέτοια παράσιτα ειναι διαφόρων κατηγοριών και είτε απλώς ενοχλούν το ζώο με την εγκατάστασή τους στο δέρμα του είτε απειλούν την υγεία του και σε ακραίες περιπτώσεις και την ζωή του.

 

 

Η αποπαρασίτωση γίνεται για την απομάκρυνση των ενδοπαράσιτων (ασκαρίδες, ταινίες) και των εξωπαράσιτων (ψύλλοι, τσιμπούρια).

Ενδοπαράσιτα
Οι ασκαρίδες (
Toxocara canis, Toxocara cati) μεταδίδονται στο ζώο όταν αυτό καταπιεί αυγά από το παράσιτο που βρίσκονται στο έδαφος ή μπορούν να μεταδοθούν από τη μητέρα στο κουταβάκι ή στο γατάκι κατά τη φάση του θηλασμού.
Τα ζώα προσβάλλονται από τις ταινίες (Dipylidium caninum, Echinococcus granulosus κτλ) καταπίνοντας ψύλλους ή ωμά σπλάχνα των ενδιάμεσων ξενιστών (ψάρια, κουνέλια, πρόβατα κτλ)

Στα ζώα παρατηρείται:

  1. έμετος
  2. διάρροια
  3. διάταση της κοιλιάς
  4. αίμα ή βλέννη στα κόπρανα

 

Η αποπαρασίτωση πρέπει να ξεκινάει στα κουταβάκια και στα γατάκια από την ηλικία των 20 ημερών και επαναλαμβάνεται κάθε 10 μέρες μέχρι την ηλικία των 2 μηνών όπου μετά η αποπαρασίτωση γίνεται κάθε 3 μήνες.

Η αποπαρασίτωση είναι σημαντική γιατί η εχινοκοκκίαση είναι ζωοανθρωπονόσος και στον άνθρωπο προκαλεί την υδατίδωση δημιουργώντας κύστεις σε διάφορα όργανα του ανθρώπου.

Η πρόληψη επιτυγχάνεται με:

  • αποφυγή διατροφής του ζώου με ωμό κρέας
  • αποπαρασιτισμό σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας συστήνει ο κτηνίατρος

 

Εξωπαράσιτα
Ο αποπαρασιτισμός από τα εξωπαράσιτα (ψύλλους, τσιμπούρια) γίνεται με τη συχνή χρήση διάφορων εντομοαπωθητικών (περιλαίμιων ή spray ή αμπούλες) ανάλογα με το πρόγραμμα που σας συστήνει ο κτηνίατρος σας.
Οι ψύλλοι μπορούν να προκαλέσουν στο ζώο σας δερματικές αλλοιώσεις, κνησμό, αναιμία, ενώ τα τσιμπούρια είναι φορείς της Ehrlichia spp. και της Babesia spp. που μπορούν να προκαλέσουν ερλιχίωση και πιροπλάσμωση αντίστοιχα, δυό νοσήματα πολύ σοβαρά για το σκύλο σας.

< >

Video

http://youtu.be/3ID3Hv6oSPc

Gallery

περισσότερα...

Κομμωτήριο

Κομμωτήριο

Το κομμάτι αυτό ειναι στα καλά χέρια της κας Χριστίνας που ειναι καταπληκτική στον τομέα του καλλωπισμού, στο grooming, και στην παρουσίαση των τετράποδων φιλων μας. Λούσιμο, κούρεμα και χτένισμα συμφωνα με...

Gallery

περισσότερα...

Διάφορα

  ΒΡΕΘΗΚΕ                                               ΧΑΘΗΚΕ ...

Υπηρεσίες

περισσότερα...

Παραμονή

Παραμονή

Υπάρχει πρόβλεψη για την σύντομη παραμονή και παρακολούθηση μικρων φυλών, ωστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια ενόχλησης ή ασθένειας, να γινουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να εφαρμοστουν οι...

Υπηρεσίες

περισσότερα...

Που θα μας βρείτε

Που θα μας βρείτε

Το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ευελπίδων 68 και Ηγουμενίτσης  1, στην Βούλα.   Γιατην καλύτερη εξυπηρέτησή σας και τον προγραμματισμό των επισκέψεών σας μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ στα τηλέφωνα: 210-8953957 και 210-8954764 τις εργάσιμες...

Υπηρεσίες

περισσότερα...

Αντιπαρασιτικά

Αντιπαρασιτικά

  Τα αντιπαρασιτικά χρησιμοποιούνται τόσο για την απομάκρυνση ήδη υπαρχόντων παρασίτων όσο και για την προστασία απο παράσιτα που ελοχεύουν. Τέτοια παράσιτα ειναι διαφόρων κατηγοριών και είτε απλώς ενοχλούν το ζώο με...

Υπηρεσίες

περισσότερα...